Lymp mode

Tips / Tricks / Questions regarding servicing and maintaining the Ryker
Post Reply
Message
 
fbcoach59
Posts: 4
Joined: Sun Jun 02, 2019 1:55 am
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Lymp mode

#1 Post by fbcoach59 » Tue Jun 04, 2019 2:01 am

Any one else having trouble with the engine going into lymp mode after hitting a bump with the back wheel, this has happened twice, had to pull over and wait for engine to reset.

TripleTree
Posts: 38
Joined: Tue Aug 13, 2019 7:36 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 5 times

Re: Lymp mode

#2 Post by TripleTree » Sun Aug 25, 2019 4:43 pm

Well my back wheel was loose, only thing holding it was safety clip. Still have Limp Home Mode. I tried removing negative post for awhile didn't work. ANYONE KNOW HOW TO RESET IT?

User avatar
Decon Blue
Posts: 163
Joined: Mon Jun 17, 2019 3:11 pm
Location: Florida
Has thanked: 46 times
Been thanked: 22 times

Re: Lymp mode

#3 Post by Decon Blue » Tue Aug 27, 2019 11:49 am

TripleTree wrote:
Sun Aug 25, 2019 4:43 pm
Well my back wheel was loose, only thing holding it was safety clip. Still have Limp Home Mode. I tried removing negative post for awhile didn't work. ANYONE KNOW HOW TO RESET IT?
Why was it loose , cracked Nut ?

TripleTree
Posts: 38
Joined: Tue Aug 13, 2019 7:36 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 5 times

Re: Lymp mode

#4 Post by TripleTree » Tue Aug 27, 2019 5:01 pm

No, Just came loose. I re-torqued it to 221 ft lbs.

TripleTree
Posts: 38
Joined: Tue Aug 13, 2019 7:36 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 5 times

Re: Lymp mode

#5 Post by TripleTree » Sat Aug 31, 2019 6:29 pm

Just confirmed my "Limp Home Mode" was set by Low Oil Pressure/ Oil Pressure Sensor issue.

TripleTree
Posts: 38
Joined: Tue Aug 13, 2019 7:36 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 5 times

Re: Lymp mode

#6 Post by TripleTree » Sat Nov 02, 2019 5:47 pm

Engine was replaced scavenging oil pump failure...

Post Reply